4 Eylül 2016 Pazar

Jean Christophe GRANGE. Lontano / Kitap Tanıtımı


Birazda kitap diyelim mi ..! İlk önce şunu belirteyim daha önce hiç okudunuz mu bilmiyorum ama eğer okumadıysanız çok şey kaybedeceğiniz bir yazar. Jean Christophe GRANGE. 



Ben tüm kitaplarını okudum. Yazarın tarzı gerilim ve polisiye. Eğer mideniz zayıfsa çokta tavsiye etmiyorum açıkçası. Olaylar genellikle vahşet derecesinde cinayetler ve katliamlarla başlıyor. Fransa da başlayıp dünyanın değişik ülkelerine uzanıyor. Kitaplarının sonunu tahmin etmek gerçekten çok zor. Genellikle başarılı bir şekilde ters köşeye yatırıyor sizi. Bazen kahraman sandığınız kötü adam, katil sandığınız ise kurtarıcı olabiliyor.




Ben size son kitabını tanıtayım isterseniz. Kitabın ismi LONTANO. Konusuna gelecek olursak olaylar Morwan ailesinin çevresinde gelişiyor. Baba Morwan eski casus şu anda Pariste hükumetin gizli işlerini yürüten nüfuzlu bir adam. Karısı aile içi şiddet mağduru kendi halinde bir kadın. Büyük oğlu Erwan Paris cinayet şubesinde başarılı bir baş komiser. Küçük oğlu Loic uyuşturucu bağımlısı başarılı bir finans uzmanı ve en küçük kız kardeşleri Gaelle film yıldızı olma hayalleri peşinde koşan ve bu uğurda her şeyi göze alabilecek (fahişelik gibi ) genç bir kadın.




Olaylar bu ailenin çevresinde gelişir Baba Morvan'ın ünlü olmasını sağlayan 40 yıl önce Kongo'da yakaladığı bir seri katil olan "Çivi Adam" 'ın işlediği benzer cinayetler işlenmeye başlar. Kurbanlar vahşice bir ritüele göre öldürülmekte ve hepsi bir şekilde Morwanla bağlantılı kişilerdir.




40 yıl öncenin hayaletleri günümüzde Morwan ailesinin peşine düşmüştür. Gerçekten çok ilginç, sürükleyici eğer bu tarzı seviyorsanız kesinlikle elinizden bırakamayacağınız bir kitap. Boşuna katili ve amacını tahmin etmeye çalışmayın. Bulmazsınız... 


Kitabın keyfini çıkarın derim. Tekrar görüşene kadar kendinize iyi bakın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen saygı çerçevesi içerisinde yorumları yapalım.Sosyal hesaplarınızı ve linklerini paylaşmayınız.Hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum. :)

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz