8 Temmuz 2016 Cuma

Kitap Tanıtımı / MoMo / Michael Ende

Hayatım,da kitap olarak gerilim,korku,polisiye,fantastik,mısır ve firavunlar mı ?Hayır bitmek bilmeyen çocuk kitaplarını,da bayılırım.
Michael Ende büyükler için çocuk hikayeleri yazıyor. Yazarı uzun yıllar önce Bitmeyecek Öykü isimli kitabıyla tanıdım. Kitap gerçekten çok değişik muhteşem bir hayal gücü ile yazılmış sizi tamamen farklı bir dünyaya götürüyordu.

Hatta aynı isimle çizgi film olarak 90 lı yılların sonunda TRT de de yayınlanmıştı. bu gün size kazara bir kitapçıda bulduğum ve hemen aldığım yazarın yeni kitabı sandığım ama sonra Bitmeyecek Öyküden de önce yazılmış olduğunu öğrendiğim kitabı MOMO dan bahsedeceğim. 

Kitap yine bir çocuk hikayesi gibi görünse de yetişkinlere de gayet güzel hitap ediyor. Hikaye Momo adında küçük bir kız çocuğunu anlatır. Momo'nun en büyük özelliği insanları dinlemektir. Çok basit gibi görünüyor ama değil hiç kimse Momo gibi insanları dinleyemez. O insanları dinler ve hiç yorum yapmaz. O sırada insanın aklına türlü ilginç harika fikirler gelir, bir sorununuz varsa çözümü bulursunuz. Canınız sıkılıyorsa mutlu olursunuz. İki kavgalı insan giderse yanına bir süre sonra barışarak ayrılırlar. Momo işte bunu sağlıyordu ve sadece insanları dinleyerek.

Yaşanılan gün içinde çok büyük bir sır vardı bu sır Zamandı. İnsanlar zamanı ölçmek için saatler ve takvimler yapmıştır. Ama sizde bilirsiniz ki bazen 1 saat bir dakika gibi gelir hızlıca geçer. Bazen se 1 dakika bir ömür gibi gelir bitmek bilmez. zaman sanki ilerlemez durmuştur. Zaman en büyük gizem. 

Ve zaman yaşamın kendisidir.Zamanın yeri yürektir.


Bu gerçeği hiç kimse ''duman adamlardan'' daha iyi bilemezdi. Bir saatlik, bir dakikalık hatta bir saniyelik yaşamın değerini kimse onlar kadar ölçemezdi. Ve bu duman adamlar insanların zamanlarını çalmak için ince hesaplanmış planlar yapıyorlar. 


Onlar için gizlilik her şeyden daha önemli. Büyük bir şehre yerleşip insanların arasına karışabilirler ve hiç dikkat çekmeden planlarını adım adım uygulamaya koyuyorlar.

Bu hikaye Momonun duman adamlarla olan mücadelesini. İnsan hayatında zamanın önemini ve zamanımızı nasıl en iyi şekilde kullanabileceğimizi anlatan masalsı bir kitaptır.
İçindeki çocuğu kaybetmemiş kişiler için bire bir. Şiddetle tavsiye ederim


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen saygı çerçevesi içerisinde yorumları yapalım.Sosyal hesaplarınızı ve linklerini paylaşmayınız.Hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum. :)

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz