16 Nisan 2016 Cumartesi

Stephen Kıng / Kara Kule Serisi

Biraz ara vermiş olduğum Stephan Kingin Kara Kule serisini anlatayım istiyorum. Daha önce ilk 5 kitabı tanıtmıştım. Şimdi 6. kitap Susannahın şarkısı ve 7. kitap yani final olan Kule yi tanıtacağım.




5. kitap yani Callanın kurtları çok ilginç bir finalle bitmişti. Rahip Callahan dünyalar arasında gezinen bir gezgindi. Ve şimdi hayatını hiç tanımadığı adını bile duymadığı bir adamın kitaplarında görmekteydi. Bu nasıl olabilirdi ?
Susannah bir iblisten hamileydi ve bedeni ele geçirilip başka bir boyuta kaçırılmıştı. Silahşör ve arkadaşları Suzannahı kurtarabilecekler mi ? Doğan çocuk bir iblis mi bir insan mı olacak ? Callahanın hayatını onunla hiç karşılaşmamış olmasına rağmen yaşamış gibi yazan yazar kim ve bu hikayede ki rolü ne. Silahşörün dünyası ve bizim dünyamız arasında gidip gelecek olan kahramanlarımız. Kuleyi ve evreni ayakta tutan 7 ışının sonuncusu kırılmadan kuleye ulaşabilecekler mi ? Bu kitapta ayrıca ışınları kimin ve nasıl kırdığı ile ilgili cevapları bulacaksınız.




7. kitap yani kule bence muhteşem final toplamda 4000 sayfa civarı süren bu muhteşem öykünün finali. Mordered doğmuştur. İlk önce sevimli bir normal bebek gibi görünse de sonra dev bir örümceğe dönüşür. Mordered 2 babası olan iblis. Kızıl kıralın ve şilahşörün oğlu. Hikayemiz soluk soluğa devam ediyor. silahşör ne olursa olsun kuleye ulaşmak için çabalıyor. ve bu uğurda her şeyi feda etmeye hazır kendi arkadaşlarını bile. Yolda kendi oğlu olan iblis mordredle svaşması gerekecek.

Kuleyi bulduğunda ise Kızıl kralla karşılaşması gerekiyor. Kulede ne var dünyalar kurtulabilecek mi.

Silahşör başarılı olabilecek mi hepsi ve daha fazlası serinin son kitabı Kule de.




Ben genel olarak bilim kurgu, fantastik eserleri severim. Stephan King'in tarzı aslında daha çok korku romanları da olsa bu tarzda da başarılı olduğunu ispatlamış. Eğer yazarı ve fantastik öyküleri seviyorsanız. Bu seri tam aradığınız şey. Bir kaç ay sıkılmamanızı garanti ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen saygı çerçevesi içerisinde yorumları yapalım.Sosyal hesaplarınızı ve linklerini paylaşmayınız.Hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum. :)

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz