6 Nisan 2016 Çarşamba

J.R.R TOLKEN & SILMARILLION

Fantastik öyküler severmisiniz bilmem. Ama illa ki yüzüklerin efendisi üçlemesini duymuşsunuzdur.

Eğer kitaplarını okuduysanız ve orta dünya hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz bu kitap tam size göre. J.R.R Tolkıen 'den Silmarillion.


Baştan uyarayım kitap çok ağır bir tempoda ilerliyor ilk bölümleri gerçekten sıkıcı diyebilirim. Ama daha sonra orta dünya hakkında aklınıza takılan tüm sorulara cevap buluyorsunuz.


Kitap ilk olarak Orta dünyanın yaradılışını anlatır. Daha sonra Valar denilen ilahi ve ölümsüz varlıkların Orta dünyaya yerleşmesi içlerinden birinin bu güzellikleri kıskanması ve onları yok etmek için kötü bir varlığa dönüşmesi. Melkor; onun yanında Sauron'un bir çırak.



Daha sonra Maia denilen Çok güçlü varlıkları yaratmaları. Bu varlıklar kimi Manve'nin safında yer aldı kimi de Melkor'un safına geçti ve sonsuza dek lanetlendi.

En bilinenleri Orta dünyaya İnsanlar ve elfleri korumak için gönderilmiş olan ihtiyar birer adam gibi görünen insanların büyücüler dediği Gandalf, Saruman ve Radagastttır.

Sauron da bir Maia idi ta ki Melkor yenilip Valar orta dünyadan elini çekene kadar Melkorun eteğinde saklandı sonra tüm dünyayı kötülüğe boğmak için güç yüzüklerini yaptı.


Bu kitap ilk doğanlar Yani Elflerin dünyaya gelişi Elflerin denizin karşısındaki ölümsüz diyar Aman'a gitmeleri. Orada Elflerin en bilge lideri Feanorun Silmarillion müceferlerini yapması. Melkorun 2 ağacı öldürüp dünyayı karanlığa boğması ve silmarillonları çalması.


Feanoruun intikam yemini ederek bütün soyunu lanetleyip melkorun peşine düşmesi. Orta dünyada cücelerin doğuşu. İki ağaçtan sonra karanlığa gömülen dünyada tekrar ışığın gelmesi ve ışıkla birlikte insanların doğuşu.

Orta dünyada insanlar, cüceler, elfler, tanrılar, yarı tanrılar şeytanlara dair ne kadar efsane hikaye yaşanmış olay varsa hepsi bu kitapta.
İlk bölümleri sıkılmadan bitirebilirseniz, eğer bu türe meraklıysanız elinizden bırakamayacağınız ve kafanızdaki bir çok soruya cevap verecek bir kitap.

Tavsiye ederim....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen saygı çerçevesi içerisinde yorumları yapalım.Sosyal hesaplarınızı ve linklerini paylaşmayınız.Hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum. :)

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz