11 Mart 2016 Cuma

Kitap Tanıtımı/Şimşek Hırsızı


Bu gün size yeni okumayı bitirdiğim Rick Riordian'ın Percy Jacson ve Olimposlular serisini anlatacağım. Seri 5 kitaptan oluşuyor her ne kadar çocuk kitapları bölümünde satılsa da eğer Yunan mitolojisine ilginiz varsa veya filmlerini izlediyseniz beğeneceğinizi umuyorum. İlk iki kitabın aynı isimlerde filmleri de çevrildi. Şimşek Hırsızı ve Canavarlar Denizi adlarıyla ben filmleri de izledim ama bence hiç bir film kitabın yerini tutamaz. 

Kitapların konusuna gelecek olursak, Yunan mitolojisi daha önce bir çok romanda filmde işlenmesine rağmen burada ki en büyük fark yazarın tüm antik yunan mitolojisi kahramanlarını, tanrılarını ve yaratıklarını günümüz dünyasına taşıması ve hala yaşamaları olduğu kanısındayım.




Genel konuya gelecek olursak Antik yunan tanrıları günümüzde de yaşamaktadırlar hatta Empire State binasında Olimpos dağına çıkan sihirli bir asansör bile var :-))))

Bu tanrılar orijinal mitoloji hikayelerinde olduğu gibi insanlarla çiftleşip onlardan çocuk sahibi olabiliyorlar.Anlayacağınız bu tanrıların kadını erkeği hepsi çapkın, uçkur derdinde. Bu tanrıların çocukları da yarı tanrı oluyor ve çeşitli güçlere sahip oluyorlar.



Olimposta toplam 12 tanrı oturmakta fakat bunlardan 3 tanesi büyük tanrılar Hades, yer altı tanrısı, Poseidon denizler tanrısı ve Zeus gökyüzü tanrısı ve tanrıların kralı. 

Bu tanrılar kendi aralarında bir anlaşma yapıyorlar 3 büyük tanrıdan olan çocuklar diğer tanrıların çocuklarına göre çok daha güçlü oldukları için bunlar çocuk sahibi olmamaya karar veriyorlar.

Fakat hikayemizde Poseidon bu anlaşmaya uymuyor ve ölümlü bir kadınla ilişkiye girerek ondan Percy Jacson adında bir çocuk sahibi oluyor.




Percy 12 yaşına kadar annesi ve üvey babası ile normal sayılan bir yaşam sürerken birden hayatı değişiyor. Çünkü dünyada ölümlülerin göremediği başka şeylerde olmakta bir müze gezisinde öğretmeni bir canavara dönüşüp Percy'e saldırıyor en yakın arkadaşının mitolojik bir yaratık bir satir olduğunu ve okuldaki en sevdiği öğretmenininse bir Crion adında yarı at yarı insan bir sentor olduğunu öğrenir. Daha sonra annesi ve satir arkadaşı kıvırcık ile güvende olabileceği tek yere Melez kampına doğru yola çıkarlar. 




Kamp yolunda Minator(yarı boğa yarı insan) onlara saldırır annesi kaybolur Percy minoru öldürür. Kampa ulaşırlar. Kampta diğer yarı tanrı çocuklarla tanışır. ve olayı öğrenir 




Zeusun gücünün simgesi olan şimşeği çalınmıştır ve zeus şimşeğini poseidonun oğlunun yani percy'nin çaldığını düşünmekte ve poseidona güz dönümüne kadar şimşeği iade etmesi için süre vermiştir. Aksi taktirde dünyamızı yok edebilecek büyüklükte bir savaş çıkacaktır.




Percy Jacson; kıvırcık ve Anabaeth adında Bilgelik tanrıçası athena nın kızı olan bir yarı tanrı hem percy nin annesini yer altı dünyasından kurtarmak hemde zeusun çalınan şimşeğini bularak tanrılar arasında çıkacak savaşı önlemek için göreve çıkarlar. 




Bence filmi izlediyseniz bile kitabı okuyun derim hem anlatımı hemde filmde olmayan karakter ve olaylar mevcut. En kısa zamanda diğer 4 kitabında tanıtacağım şimdilik hoş çakalın....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen saygı çerçevesi içerisinde yorumları yapalım.Sosyal hesaplarınızı ve linklerini paylaşmayınız.Hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum. :)

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz